Xina

El govern xinès i els representants del dalai-lama celebraran una segona ronda de converses

Després d'haver-se reunit ahir, el govern xinès i els representants del dalai-lama han decidit continuar una segona ronda de converses. La trobada, que es va desenvolupar en un estricte clima de secretisme, ha estat la primera des de la revolta popular al Tibet el març passat. Les converses són fruit de les pressions internacionals. Xina acusa el dalai-lama, líder espiritual tibetà, d'incitar els disturbis i necessita netejar la seva imatge de cara als Jocs Olímpics.

Actualitzat
Els mitjans xinesos van qualificar el dalai-lama de "criminal", hores abans de la reunió amb els representants del cabdill tibetà. El diari "Tibet Daily" ha acusat el "catorzè dalai-lama i els seus seguidors d'una lletania de crims". A més, ha reflectit les denúncies que la camarilla del líder espiritual són els responsables de les manifestacions a la capital del Tibet, Lhasa, el passat 14 de març, com una forma de boicotejar les Olimpíades.

La Xina va proposar aquestes converses després de fer front a les crítiques dels països occidentals sobre la seva manera d'encarar les protestes tibetanes i la seva política en drets humans. A més, els mandataris de nombrosos països van instar el gegant asiàtic a obrir un nou diàleg amb el cabdill religiós que, al servei dels EUA, cerca desestabilitzar la Xina.
Anar al contingut