Pequín

El govern xinès controlarà tots els vídeos que emeten les pàgines web del país

Pequín continua la seva particular "revolució" a internet. La política del govern xinès sobre els continguts que es publiquen i difonen a la xarxa és totalment oposada a l'obertura econòmica que de mica en mica assimila el règim comunista. Una altra mostra del bloqueig de la Xina a la llibertat d'expressió és una nova llei que entra en vigor a finals de gener per restringir els vídeos que s'emeten des de les pàgines web del país. Les autoritats filtraran tots els continguts audiovisuals que es pengin als servidors xinesos, i en principi només seran permesos en webs estatals. Això vol dir, amb la llei a la mà, que portals com YouTube o GoogleVideo seran vetats l'1 de febrer.

Actualitzat
El Ministeri d'Informació de la República Popular de la Xina controlarà i censurarà tots els vídeos que s'emetin a internet des d'aquest país i que puguin qüestionar el govern de Hu Jintao. Així ho fixa una nova llei que entrarà en vigor el 31 de gener, i segons la qual només podran publicar vídeos les pàgines web estatals.

Proveïdors i llocs web de l'Estat o amb un accionariat majoritari del govern hauran de remetre a l'Administració Estatal de Ràdio, Cine i Televisió -l'òrgan que controla la difusió d'informació- els seus continguts per obtenir un permís especial que els permetrà publicar-los. Els autors dels vídeos també estaran obligats a conservar el material durant seixanta dies per a possibles inspeccions.

La normativa tipifica la prohibició d'aquell material audiovisual que "vagi contra la Constitució, atempti contra la unitat nacional, la sobirania i la integritat territorial", així com els que revelin secrets d'estat o provin de desestabilitzar la societat xinesa.

Tot i que l'aplicació estricta de la normativa implica el tancament de la versió xinesa de YouTube, GoogleVideo i la resta de portals on els usuaris publiquen el contingut que produeixen, el govern xinès encara no n'ha confirmat el bloqueig a partir de l'1 de febrer.

El que de ben segur que els xinesos no podran veure són vídeos com aquest o aquest. Totes les pàgines web "invisibles" per als xinesos es poden consultar a temps real des del servei greatfirewallofchina.org.
Anar al contingut