Barcelona

El govern vol un traspàs efectiu per regular les VTC i no només el problema actual

Actualitzat

La Generalitat demana que si es decideix fer el traspàs de competències de les llicències VTC a les autonomies, aquest traspàs sigui efectiu. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, ha demanat que es faci un traspàs complet i no només del problema.

"Estem absolutament oberts a acceptar les competències però aquest transmissió ha de ser efectiva i plena per tal que puguem prendre les decisions que resolguin el problema. El que no valdria és fer una transmissió del problema."

La reunió també ha servit perquè la Generalitat demani als taxistes fer compatible la protesta i la mobilitat de la ciutadania. Així ho ha explicat Gavin, que s'ha reunit amb els representants del taxi. Una reunió a què també ha assistit el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

"La solució és buscar una convivència raonable entre el servei del taxi, que és un servei públic, amb un determinat nombre de llicències de VTC que en principi és un servei diferenciat que va orientat a un públic diferenciat i que té unes característiques diferents. Aquesta coexistència és possible. Però aquest coexistència ha de garantir també que no hi hagi especulació."

Durant la reunió també s'ha sabut que el Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió sobre el decret llei de la Generalitat. Això permetrà reactivar les mesures per regular el sector, com un registre de l'activitat de les VTC per impedir la competència deslleial.

"Quan la Generalitat va impedir la transmissió de llicències de VTC ho va fer per evitar l'especulació de grans grups inversors. Que no hi hagi competència deslleials, que ni hi hagi llicències de VTC d'altres regions d'Espanya que estiguin tots operant a Barcelona... Que hi hagi una regulació suficient perquè la coexistència sigui possible."

Els representats del sector del taxi han respost que aquesta tarda debatran en assemblea si fan serveis mínims, una opció que sembla força probable a hores d'ara. En canvi, el que sembla més difícil és aixecar la vaga abans de demà.

Tot plegat, abans que demà Foment es reuneixi amb les comunitats autònomes, en una trobada en què es plantejarà el traspàs de les competències.

Anar al contingut