El govern vol treure els punts a celíacs i fills d'exalumnes en la pròxima preinscripció

Es mantenen, en canvi, els punts per als nens que tenen germans escolaritzats en el centre

RedaccióActualitzat

El govern canviarà les regles del joc de la preinscripció escolar.

Vol modificar el decret que la regula perquè a partir d'ara les famílies amb fills celíacs o amb malalties cròniques digestives no tinguin els 10 punts de més que obtenien fins ara.

Tampoc tindran 5 punts extra els nens que siguin fills o germans d'exalumnes del centre.

Es mantenen, en canvi, els punts per a germans de nens que estan cursant actualment en el centre.

 

La reforma de la preinscripció escolar era una llarga reivindicació de diferents sectors, com ara el Síndic, i ja s'havia pactat i havia estat anunciada diverses vegades pels diferents consellers del ram. 

El govern argumenta que la mesura va en la línia de l'educació inclusiva i que havia quedat aturada amb l'aplicació de l'article 155. I assegura que vol implantar-la a partir del curs que ve.

 

La portaveu, Elsa Artadi, ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de govern d'aquest dimarts. 

"És una de les primeres mesures que pren el govern aquesta legislatura per lluitar contra la segregació escolar, que podrà implantar-se a partir del curs vinent, el 2019-2020. És important que iniciem ara la tramitació, perquè, així, cap a principis del 2019 ja estaria aprovat el decret i es podria aplicar en el següent curs escolar."

Artadi també ha aclarit que, a l'hora de treure els punts per celiaquia, "s'ha tingut en compte que ara mateix els menjadors [escolars] ja inclouen menús especials per a celíacs".

 

Pel que fa als punts que atorgaven els exalumnes, el govern argumenta que "l'escolarització ha de ser equilibrada i, per tant, s'eliminen aquests punts complementaris per afavorir la igualtat i l'equitat d'accés".

La intenció del govern és implantar la mesura després de fer una consulta.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut