Barcelona

El govern veu "moltes possibilitats" de recórrer al Suprem la sentència sobre l'ATLL

Munté confirma que dos càrrecs d'UDC han cessat a petició pròpia el dia que Homs li ha passat el relleu com a portaveu del govern

RedaccióActualitzat

Poc després que el TSJC hagi anul·la tot el procés d'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat, la nova portaveu del govern, Neus Munté, ha explicat en la roda de premsa posterior al consell executiu que els serveis jurídics dels departaments de Coneixement i Territori  implicats en el cas ho estan estudiant. En aquest sentit, la també vicepresidenta ha manifestat:

"Necessitem més temps per poder analitzar el fons de la sentència i les conseqüències immediates i estudiar un possible recurs davant del Suprem".

Munté, que ha recordat que la sentència del TSJC no és ferma, veu "moltes possibilitats" que el govern presenti recurs al Tribunal Suprem. "El procés no s'ha acabat", ha asseverat.

Cessen a petició pròpia dos càrrecs d'Unió

La nova portaveu ha confirmat, d'altra banda, que "només" dos càrrecs d'UDC han cessat a petició pròpia després de la sortida dels consellers d'Unió de l'executiu. Es tracta de Montserrat de Vehí, directora de l'Escola de la Funció Pública, i Marc Prat, secretari de Cooperació. Tot i això, ha dit que "de moment no hi ha res més". En qualsevol cas, ha assegurat que no cessaran cap alt càrrec de confiança dels consellers democristians que han plegat si no ho demanen.

La també nova vicepresidenta s'ha fet seves les paraules del president Artur Mas i ha assegurat:

"És un govern que treballa inequívocament pel 'sí.sí' i de manera desacomplexada per tenir-ho tot a punt per a les eleccions plebiscitàries el 27-S".

El president Artur Mas s'ha reunit, com cada dimarts, amb tot l'executiu al Palau de la Generalitat. Aquest dimarts, però, ha estat la primera trobada sense els fins ara consellers d'Unió Democràtica i amb la incorporació dels nous membres, tots ells de CDC. Al costat del president, ja s'hi ha assegut la nova vicepresidenta, Neus Munté. També hi han participat, aquests per primer cop, el nou conseller d'Interior, Jordi Jané; el d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, i la de Governació, Meritxell Borràs.

 

Homs testimonia el relleu del càrrec de portaveu

En acabar la reunió, Munté també s'ha estrenat com a portaveu, rellevant Francesc Homs, que continua sent conseller de la Presidència i que ara s'encarregarà de la campanya electoral del president. Homs ha sortit a la tribuna amb Munté per "testimoniar -ha dit- el relleu en funció de portaveu". Després de recordar que ha fet 202 rodes de premsa, "252 hores junts en aquesta sala" amb els periodistes i respost una mitjana de 3.000 preguntes, Homs ha dit que la funció de portaveu té una certa caducitat i que considerava que ja ha fet el seu recorregut. Homs, que ha destacat el paper dels periodistes, ha desitjat a Munté "tota la sort del món". I ha afegit: "Crec que ho faràs millor que jo. El millor canvi és el millor recanvi, aquesta consigna és molt evident."

 

Es mantenen els preus a les universitats

Munté ha près el relleu i ha dit que desitja facilitar la feina als mitjans. Abans de comunicar els acords del govern, ha donat el condol pels alpinistes morts. Entre els acords, l'aprovació del currículum de Primària per al curs que ve o el manteniment dels preus a les universitats públiques.

La reunió d'aquest dimarts simbolitza l'inici d'una nova etapa en el govern, que, segons Artur Mas, està més cohesionat a favor de la construcció d'un estat propi i arriba després que Mas hagi fet la seva oferta electoral a les entitats sobiranistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut