Barcelona

El govern veu amb bons ulls l'adjudicació de la terminal sud a les aliances d'Iberia i Spanair

El govern català s'ha mostrat satisfet per l'assignació dels espais de la terminal sud. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s'hi ha pronunciat clarament a favor durant l'habitual roda de premsa posterior a la reunió de govern. Segons Nadal, la decisió d'AENA dóna resposta als criteris marcats per la Generalitat i permetrà situar l'aeroport del Prat al nivell dels principals aeroports europeus. El conseller assegura que l'adjudicació dóna marge per passar de 30 a 70 milions de passatgers en els pròxims anys.

Actualitzat
Nadal assegura que la decisió ha respectat la demanda de la Generalitat de trobar un equilibri entre vols de negoci i de turisme i vacances. A més, també s'ha tingut en compte la petició d'afavorir la proposta que s'alineés amb la creació de vols a regions estratègiques del món com el sud-est asiàtic. Per tot això, el govern considera que l'adjudicació respon "en bona mesura" a les expectatives.

El conseller d'Obres Públiques assegura, també, que l'assignació fa possible més vols intercontinentals a l'aeroport i apunta la possibilitat que la nova terminal sud s'especialitzi en aquestes travessies. Tot plegat, segons Nadal, permet situar l'aeroport en termes competitius amb el de Barajas i la resta de grans centres europeus. El conseller va més enllà i apunta que el Prat tindrà marge per créixer, mentre que la resta estan estancats, cosa que permetrà que dupliqui el nombre de passatgers anuals fins als 70 milions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut