Imatge d'arxiu del Palau de les Arts de València.
Imatge d'arxiu del Palau de les Arts de València.
València

El govern valencià xifra en 3 milions el cost de retirar el trencadís del Palau de les Arts de Calatrava

La Generalitat Valenciana estudia demandar l'arquitecte, les constructores i els enginyers del Palau de les Arts pels defectes del revestiment de l'edifici. El conseller d'administració del coliseu aprova un pla d'emergència perquè el recinte estigui a punt per a l'òpera prevista per al 23 de febrer.

RedaccióActualitzat

La Generalitat Valenciana retirarà tot el trencadís de la coberta del Palau de les Arts de València, obra de Santiago Calatrava i que s'ha començat a desprendre. L'executiu d'Alberto Fabra, que ha xifrat en 3 milions el cost que tindran les obres, estudia demandar l'arquitecte, les constructores i els enginyers de l'edifici pels defectes del revestiment de l'edifici, que, segons un informe de l'Institut Tecnològic de la Construcció, que s'ha presentat aquest dimecres un defecte generalitzat "en l'adherència del revestiment ceràmic".

L'informe apunta que la solució del revestiment "no ha estat l'adequada, ni amb la durabilitat esperable" o conclou que la caiguda de part de l'obra "deriva d'un disseny i una selecció incorrecta de materials, o de defectes d'execució, o de totes dues coses".

El conseller d'Economia i president del conseller d'administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Máximo Buch, ha explicat que s'ha acordat un "procediment d'emergència" per garantir que el recinte estigui a punt per a la pròxima òpera, prevista per al 23 de febrer. Ja s'ha hagut de suspendre l'òpera "Manon Lescaut", de Puccini, que dirigia Plácido Domingo, una cancel·lació que ha costat 623.000 euros.

Les lesions a l'edifici afecten un 60% de la superfície de 8.000 metres quadrats del trencadís. El cost de 3 milions inclou que el retirin i pintin la coberta de blanc, però no la reinstal·lació de la ceràmica, una opció a la qual no es tanca l'executiu popular. La façana sud és la més afectada i és per on començaran les obres aquest mateix dijous, amb la instal·lació d'una xarxa de protecció.

Anar al contingut