València

El govern valencià suspèn Helga Schmid de les seves funcions d'intendent del Palau de les Arts

La Generalitat pren aquesta decisió després que la policia detingués dues persones pel presumpte cobrament de comissions en la gestió del teatre

RedaccióActualitzat

La Generalitat Valenciana ha suspès de manera cautelar Helga Schmid de les seves funcions com a intendent del Palau de les Arts Reina Sofia de València, després de l'escorcoll policial d'aquest dimarts, segons ha informat la consellera d'Educació, María José Catalá. Durant l'escorcoll, la policia ha detingut dues persones, sense que s'hagi informat de la seva identitat.

La consellera ha explicat que els agents de la policia judicial han inspeccionat les oficines del Palau de les Arts arran d'una investigació de la fiscalia per una denúncia d'un extreballador del teatre i un informe de la mateixa Generalitat. L'executiu valencià va detectar diverses irregularitats sobre suposats cobraments relacionats amb patrocinadors.

María José Catalá ha explicat que la policia està escorcollant les dependències, en presència de la intendent, i està requerint "tota la documentació oportuna" d'acord amb la denúncia. Segons la consellera, el govern ha determinat "retirar de l'exercici de les seves responsabilitats Helga Schmid mentre s'estigui tramitant aquest procediment", una decisió que Catalá ha puntualitzat que és "temporal", a l'espera de com evolucioni l'actuació de la fiscalia. Les irregularitats apuntarien al presumpte cobrament de comissions per part de la intendent d'entre un 10% i un 30% de cada patrocini. El cas està sota secret de sumari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut