València

El govern valencià recorrerà contra la sentència del Suprem que avala la unitat de la llengua catalana

La Generalitat Valenciana ha anunciat que presentarà recurs al Tribunal Constitucional l'endemà que el Tribunal Suprem avalés la unitat de la llengua catalana en una sentència. El Suprem restableix la convalidació dels títols oficials de català emesos al Principat, a les Illes Balears i al País Valencià i dictamina que els criteris científics determinen la unitat de la llengua. El Suprem va anul·lar una ordre de la Generalitat Valenciana del 1995 que impedia l'homologació dels títols i que suposava la primera mesura de secessió de la llengua catalana que va aplicar el PP.

Actualitzat

Davant la sentència del Suprem, el govern valencià ja ha avançat que recorrerà el recurs del Constitucional. I és que el Suprem va tombar una ordre de la Generalitat Valenciana que impedia homologar els títols de català emesos a Catalunya i les Balears amb els atorgats per la Generalitat Valenciana. D'aquesta manera l'alt tribunal es tornava a pronunciar en favor de la unitat de la llengua i considerava discriminatòria la normativa aplicada des del 1995 per l'executiu valencià.

La sentència, dictada el 15 de març, parteix de la base que l'Estatut del País Valencià no aclareix si valencià i català són la mateixa llengua i diu que la qüestió s'ha d'aclarir en l'àmbit científic o acadèmic. Precisament, aquesta deshomologació va ser la primera mesura de secessió de la llengua catalana que va aplicar el PP en arribar al govern autonòmic fa 11 anys amb Eduardo Zaplana al capdavant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut