Sant Joan Despí

El govern treballa en un pla per recuperar els valors tradicionals de Catalunya

El govern prepara un pla per tal de recuperar el que considera que són els valors tradicionals de Catalunya. Per la Generalitat, tant la crisi econòmica com la nova immigració han fet que valors com la tolerància, l'esforç, l'estimació o el respecte hagin quedat en segon pla i això, diuen, s'ha de capgirar. Aquest és l'objectiu del Pla Nacional de Valors. El programa "Els matins" de TV3 ha tingut accés a l'esborrany del pla, en què es fa èmfasi a recuperar valors com la tolerància, l'esforç, l'estimació o el respecte. Valors que es vol traslladar a l'escola, les entitats socials o les associacions d'immigrants.

Actualitzat
El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, en declaracions al mateix programa ha explicat que el pla "no és cap imposició, és proposar com podem reforçar aquests grans valors que són universals, però que volem que per al nostre país siguin uns valors bàsics".

Al document inicial del pla s'indica que cal promoure els valors comuns que enforteixen els vincles de pertinença dels ciutatadans a la nostra comunitat. Per aconseguir-ho proposa reformular els valors essencials que havien contribuït a enfortir la nació i la convivència i que han ajudat a conservar la seva identitat. El que cal, apunta l'esborrany del pla, és identificar i protegir aquests valors.

Cleries ha afegit a "Els matins" de TV3 que "es treballarà amb els universitaris, acadèmics i agents socials" per tal de tirar endavant el pla. I ha insistit que del que es tracta és de "pensar de quina manera reforcem el valor de la solidaritat al nostre país, com podem reforçar el valor de la convivència, del respecte".

El conseller ha al·ludit a la teoria del sociòleg Zygmunt Bauman de la "modernitat líquida", que parla de la individualització de la societat per explicar la necessitat del Pla Nacional de Valors. "En aquests moment sembla que la societat es va individualitzant i perdem de vista això que dóna consistència a la societat, i es tracta de proposar-ho".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut