Barcelona

El govern tira endavant la nova llei d'emergència social

La Taula del Tercer Sector reclama un Pacte Nacional de l'Habitatge per aconseguir un parc d'habitatge social més gran

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres mateix es reunirà la comissió jurídica, formada pel govern, el consell de l'advocacia i agents socials, per tirar endavant la nova llei que ha de substituir la llei d'emergència social tombada pel PP. Ho ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio" la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté.

"Intentarem que sigui el més ràpid possible i disposarem d'un text que, com ja es va acordar ahir, se sotmetrà al Parlament perquè el subscrigui el màxim de grups parlamentaris possible i es demanarà que sigui amb la màxima celeritat; és a dir que els terminis a nivell de Parlament siguin els més urgents possibles".

Per la seva banda, també en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, ha reclamat que es defensi amb tots els mitjans el dret a l'habitatge i que es combati la pobresa energètica. També reclama un Pacte Nacional de l'Habitatge per aconseguir un parc d'habitatge social més gran:

"Estarem molt pendents de quin impacte té aquest recurs sobre les famílies. Què demanen també? Un pacte nacional de l'habitatge. Aconseguir que tots els actors implicats puguin arribar a un acord per fer que el parc de l'habitatge social sigui molt més gran a Catalunya."

Munté confia que la nova llei tiri endavant amb el màxim consens, tot i que no creu que el PP estigui predisposat a aprovar una llei que ells mateixos han portat al Constitucional.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut