La primera ministra, Yingluck Shinawatra, ha superat la moció de censura amb comoditat. (Foto: Reuters)
La primera ministra, Yingluck Shinawatra, ha superat la moció de censura amb comoditat. (Foto: Reuters)
Bangkok

El govern tailandès supera àmpliament la moció de censura enmig de protestes massives contra l'executiu

L'àmplia majoria que el govern de Tailàndia té al Congrés li ha permès superar amb facilitat la moció de censura que li ha presentat l'opositor Partit Demòcrata. Tot plegat enmig de manifestacions multitudinàries al carrer contra l'executiu de la primera ministra, Yingluck Shinawatra, a qui acusen de corrupció i d'estar al servei del seu germà, derrocat quan estava al capdavant del govern, en el cop militar de fa set anys.

RedaccióActualitzat

Aquesta matinada, el Parlament tailandès ha rebutjat una moció de censura contra la primera ministra, Yingluck Shinawatra. L'àmplia majoria de què disposa li permet continuar al poder. El resultat ha estat de 296 vots a favor que continuï governant i 135 en contra. La votació, però, no resol la crisi política oberta després de l'aprovació d'una llei que permet el retorn al país del germà de la primera ministra i exmandatari tailandès, Taksin Shinawatra, actualment a l'exili.

L'oposició continua mobilitzada al carrer bloquejant l'activitat de molts ministeris, i les forces de seguretat es mantenen en alerta, tot i que sense intervenir-hi. Els manifestants diuen que no pararan fins a aconseguir la dimissió de la primera ministra. El líder de les protestes, l'exviceprimer ministre Suthep Thaugsuban ha afirmat que el seu grup "prefereix els mitjans pacífics", però que també està "preparat per morir al camp de batalla" si no hi ha més remei. Thaugsuban assegura que "la gent no abandonarà les seves protestes fins que el poder estatal estigui a les seves mans" i afegeix que "no hi haurà negociacions".

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha expressat la seva preocupació per l'escalada de les tensions polítiques a Tailàndia i ha demanat a les diferents parts que respectin la llei per "resoldre les seves discrepàncies de manera pacífica i a través del diàleg".

 

Anar al contingut