Pattaya

El govern tailandès aixeca l'estat d'excepció després d'unes protestes que han fet suspendre una cimera internacional

El govern de Tailàndia ha aixecat l'estat d'excepció decretat aquest dissabte a la matinada per l'assalt de centenars de manifestants opositors a l'hotel on se celebrava la cimera de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic. Els anomenats "camises vermelles" han irromput per força i han obligat el govern a suspendre definitivament la reunió política que s'havia de fer aquest cap de setmana, a la qual estaven citats els dirigents de 13 països d'Àsia, entre els quals la Xina, Corea del Sud i el Japó. Els líders asiàtics han hagut de fugir en helicòpter des del terrat. Els opositors al govern demanen la dimissió del primer ministre, al qual acusen d'haver arribat al poder contra la voluntat popular.

Actualitzat
Les protestes contra el govern tailandès han obligat a suspendre la cimera de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN), ja que el recinte on s'havia de fer la trobada internacional ha estat assaltat pels manifestants. De fet, alguns dels dirigents han hagut d'abandonar l'hotel en helicòpter perquè les protestes havien bloquejat també la ruta d'accés a l'edifici.

L'hotel on s'havia de fer la cimera ha vist dues manifestacions: una d'antigovernamental i una segona de manifestants a favor del govern, que també s'han manifestat com a resposta a les protestes. El primer ministre ha declarat l'estat d'excepció a la ciutat de Pattaya tot i que s'ha aixecat després de sis hores.

Aquests incidents arriben després de tres dies de violència a la capital de Tailàndia. Els manifestants s'oposen a l'actual govern, que consideren il·legítim perquè es va constituir el 2006 després d'un cop d'estat militar que va apartar del poder l'anterior.
Anar al contingut