El conseller d'Economia, Andreu Mas Colell, en una foto d'arxiu
El conseller d'Economia, Andreu Mas Colell, en una foto d'arxiu
Madrid

El govern socialista passa el testimoni del deute amb Catalunya al futur executiu del PP

El govern de Rodríguez Zapatero defensa que ara ja no pot pagar els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut perquè està en funcions. I diu a la Generalitat que, si ho vol, l'executiu de Rajoy pot fer efectiu aquest pagament abans que acabi l'any. Fonts de La Moncloa han explicat a Catalunya Ràdio que, des de les eleccions del 20 de novembre, el govern del PSOE està en funcions i que, per tant, no seria lògic que fes una despesa tan forta. Hi ha 759 milions d'euros en concepte d'inversions pendents des del 2008.

Catalunya RàdioActualitzat
Les mateixes fonts afegeixen que l'executiu del PP té temps per pagar el deute generat per les inversions pendents des del 2008 abans que finalitzi el 2011.

I van més enllà: el govern espanyol argumenta que si CiU presumeix de tanta entesa amb els populars, i en canvi ataca constantment els socialistes, el govern de Catalunya ha de buscar que sigui Rajoy qui saldi aquest deute.

A més, consideren que, des d'un punt de vista polític, a l'estat espanyol s'entendrà molt millor que sigui l'executiu del Partit Popular qui pagui els 759 milions de la disposició addicional tercera a la Generalitat.

A més asseguren que si Rodríguez Zapatero fes ara aquest pagament aixecaria molta més polseguera que si ho fa Rajoy.

Tot plegat, després que aquesta setmana el govern de Catalunya ha anunciat que estudia portar l'Estat als tribunals per aquest impagament.


Duran respon


El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, acusa el govern socialista de no haver estat ni seriós ni lleial amb Catalunya des del primer moment fins al darrer.

En aquest sentit, assegura que si el govern en funcions de Zapatero no paga els 759 milions d'euros és perquè no els dóna la gana i perquè són uns galtes.




Anar al contingut