Madrid

El govern sancionarà l'"spam" telefònic

El govern espanyol prepara una sèrie de mesures legals per frenar l'anomenat correu brossa que arriba als telèfons mòbils dels usuaris. Després de la lluita contra l"spam" a internet, ara, el Ministeri de Sanitat i Consum també intenta combatre les propostes no sol·licitades que arriben als usuaris per telèfon, fax i correu electrònic.

Actualitzat

L'"spam" que arriba als telèfons mòbils té els dies comptats. El govern espanyol està adaptant la legislació a una directiva europea que prohibeix l'enviament de trucades o missatges de mòbil que no hagin estat demanats pels usuaris. El Ministeri de Sanitat i Consum assegura que ja ha advertit les operadores del canvi en la normativa, que es començarà a tramitar després de l'estiu. Abans que acabi l'any ja es podria començar a castigar aquest tipus de pràctiques.

Amb la nova normativa, tant l'Institut Nacional de Consum (INC) com les associacions de consumidors i usuaris podran emprendre accions judicials. Fins ara, aquest tipus de pràctiques no estaven regulades i, segons el Ministeri de Sanitat i Consum, en els darrers dos anys hi ha hagut un increment important.

La normativa també afecta altres pràctiques comercials com les propostes no sol·licitades i reiterades per telèfon, fax, correu electrònic i altres mitjans de comunicació. Amb les noves normes, aquestes pràctiques es consideren "deslleials i agressives".

 

Anar al contingut