Vista general d'un camp de refugiats sahrauís a Tindouf, al Sàhara Occidental. (Foto: ACN)
Els saharauis fa dècades que malviuen en campaments a Algèria a l'espera de poder retornar al seu país. (Foto: ACN)
Tindouf

El govern saharaui lamenta la repatriació dels cooperants i alerta dels "efectes negatius" que tindrà per als refugiats

L'ordre del govern espanyol de repatriar precipitadament dotze cooperants espanyols per por d'atacs terroristes es veu amb preocupació als campaments de refugiats de Tindouf.

RedaccióActualitzat
La decisió del govern de Mariano Rajoy de repatriar d'urgència els cooperants espanyols que treballaven als camps de refugiats saharauis de Tindouf, a Algèria, no ha estat rebuda de bon grat pel govern del Sàhara.

Lamenten l'evacuació i alerten que tindrà efectes negatius sobre la situació dels refugiats, que fa dècades que malviuen en aquests campaments algerians a l'espera de la celebració d'un referèndum que solucioni el conflicte saharaui i els permeti retornar al seu país.

Els dotze cooperants espanyols i tres d'estrangers han arribat aquesta matinada a la base militar de Torrejón de Ardoz enmig de les crítiques d'organitzacions d'arreu d'Espanya solidàries amb el poble saharaui, que han qualificat la decisió del govern espanyol de "precipitada".

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, va justificar la mesura davant l'evidència que els cooperants podien ser víctimes de segrestos per part de grups terroristes.

El conflicte al nord de Mali i el segrest el passat mes d'octubre als campament de Tandouf de tres cooperants europeus, alliberats ara fa deu dies,  han motivat aquesta decisió.

Anar al contingut