Barcelona

El govern revela un preacord amb el PSC en la cimera anticrisi però l'acusa de rebentar-lo per buscar titulars impossibles

Fonts de l'executiu revelen a Catalunya Informació que s'havien acceptat tres qüestions que plantejava la formació de Pere Navarro però afegeixen que l'entesa es va trencar per noves exigències dels socialistes. El conseller de la Presidència lamenta, en declaracions al 3/24, que hi hagi formacions que no prenen consciència de la situació econòmica i només busquin titulars impossibles.

RedaccióActualitzat
La cimera econòmica i social amb representants de tots els grups parlamentaris que s'havia de fer aquest dissabte a iniciativa del PSC i que finalment s'ha suspès tenia sobre la taula des de diumenge passat un preacord entre el govern i el PSC.

Així ho han explicat a Catalunya Informació fonts de l'executiu, que revelen que el govern havia acceptat tres qüestions que demanava la formació de Pere Navarro: recuperar l'impost de successions, reformar la llei d'estabilitat pressupostària catalana i establir les prioritats en les polítiques públiques.

L'entesa es va trencar quan els socialistes catalans van exigir dotar de partida pressupostària les polítiques considerades prioritàries i que l'acord en la seva globalitat fos acceptat també per Iniciativa per Catalunya.

Al programa "23/24", del canal 3/24, el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha justificat que es desconvoqués la trobada assegurant que hauria estat una pèrdua de temps per la posició d'algunes formacions polítiques.

Abans, en una entrevista al programa de Catalunya Informació "Polièdric", Homs assumia com un fracàs col·lectiu la impossibilitat de fer la cimera, però criticava que hi hagués partits que es neguessin a admetre la realitat. El conseller assegurava que hi ha formacions que no prenen consciència de la situació econòmica i que no volen que aquesta els desdibuixi un bon titular, titulars ara clarament impossibles, segons ell.

El PSC assegura que se sent decebut i acusa el govern de no creure's la cimera i de no ser capaç de donar resposta als problemes dels ciutadans. Pere Navarro acusava el govern de Mas d'estar fora de combat i més centrat en qüestions identitàries.

La cimera l'ha suspès aquest mateix dijous el president Artur Mas, que no descarta tornar-la a convocar més endavant si té la garantia que no es convertirà en un escenari de confrontació política.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut