El govern respon a l'ultimàtum d'Hisenda: els 6.150 euros "no contravenen el TC"

El govern respon per carta a l'ultimàtum d'Hisenda, que acabava aquest dimarts, per aclarir si s'han desviat 6.150 euros per a l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

Després de l'ultimàtum de Montoro en què donava 24 hores al govern per aclarir si s'havien desviat 6.150 euros per a l'1 d'octubre, la Generalitat ha enviat una carta al govern espanyol --recollida aquest dimarts a "La Vanguardia"-- aclarint que la partida no va en contra de la llei ni del TC, perquè és per al manteniment d'un sistema informàtic que no té res a veure amb el referèndum. L'ultimàtum de Montoro just acabava aquest dimarts.

Així ho va explicar també el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a "El Matí de Catalunya Ràdio" dilluns. Salvadó assegura que la despesa no té cap transcendència i que s'emmarca en l'estratègia de la por, que diu fa l'Estat, per posar més pressió als funcionaris.

Salvadó també ha assegurat que divendres la Generalitat passarà el primer informe setmanal al govern espanyol en compliment dels controls setmanals dels fons de liquiditat aprovats en l'últim Consell de Ministres.

Aquest dimarts es reuneix el govern després de les últimes declaracions del president a "Le Figaro" en el sentit que no acatarà una eventual inhabilitació i amb nous advertiments de Soraya Sáenz de Santamaría que qualsevol acció sobre l'1 d'octubre tindrà conseqüències.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut