Barcelona

El govern respecta l'opinió de Vilardell, però remarca que les retallades no afectaran la qualitat assistencial

La Generalitat ha respost les declaracions del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, qui s'ha posicionat en contra de les retallades de l'executiu en considerar que sí que afecten la qualitat assistencial. El govern diu respectar l'opinió de Vilardell, que és també assessor del mateix executiu, però defensa les mesures d'estalvi que s'han posat en marxa. El seu portaveu, Francesc Homs, ha assegurat que el govern està "tranquil i segur del que ha de fer", ja que els serveis bàsics de la sanitat pública estan garantits.

Actualitzat
Homs ha afirmat que les declaracions de Miquel Vilardell no qüestionen l'estratègia del govern perquè malgrat les retallades, l'assistència està plenament garantida, igual que les urgències, que seguiran funcionant com abans del pla d'estalvi. "Allò que hem dit per activa i per passiva és que la qualitat de l'atenció sanitària ha de garantir-se, punt que no volem posar en qüestió".

Malgrat les declaracions del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Homs ha remarcat que en cap moment se'ls ha passat pel cap reduir la qualitat assistencial del "nucli dur" del sistema sanitari català.

El portaveu del govern ha explicat que el que intenta fer l'executiu és reduir la despesa davant del dèficit heretat i ha lamentat la concentració d'alcaldes socialistes de dissabte passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut