Barcelona

El govern renova l'FP per revitalitzar l'ocupació

Les empreses ajudaran a dissenyar els plans d'estudi de la nova FP per ajusta-los a les seves necessitats laborals. La formació professional serà més flexible i permetrà el reciclatge continuat.

RedaccióActualitzat
El govern ha aprovat dos acords per renovar la Formació Professional amb l'objectiu de revitalitzar l'ocupació. Es tracta del tercer pla d'FP que s'anirà desplegant al llarg dels pròxims quatre anys a Catalunya. En roda de premsa després del consell de govern on s'ha aprovat, el conseller d'Economia, Felip Puig, ha explicat que la nova FP vol "millorar la competitivitat de les empreses, però sobretot la capacitació de l'alumne".

Adaptada a les empreses

El nou pla de l'FP vol formar els futurs treballadors segons les necessitats que tingui cada empresa. Per això, les empreses i els agents socials participaran en el disseny de la formació acadèmica que donen els centres d'FP per adaptar-los a la demanda del moment. A més, es vol que l'alumne passi tant per les aules com per les empreses per formar-se.

Aquest és un model que ja funciona a Alemanya i a Àustria però que a Catalunya es troba en un estat molt embrionari, ja que només unes poques especialitats aposten per posar en relació els sectors productius i els estudiants.

Més flexible i continuada

Un altre punt clau del nou pla és que la nova FP s'obrirà a un ventall molt més ampli de gent, perquè es puguin reciclar al llarg de tota la seva vida laboral. Per tant, no només estudiaran els joves, sinó que l'FP s'obre a tot tipus de gent, des de treballadors que vulguin perfeccionar la seva formació a aturats que necessitin ampliar els seus coneixements per trobar una feina. I perquè puguin accedir als estudis reglats d'FP s'eliminaran les traves administratives.

La nova Formació Professional també facilitarà que la gent acrediti els anys d'experiència professional per tenir alguna titulació i poder continuar estudiant.  La Generalitat s'ha marcat el repte d'anar estenent aquest model, perquè, el que ara és una excepció el 2016 es converteixi en norma.

Els 4 punts clau de la nova FP:

1. FP adaptada a les necessitats de les empreses
2. L'empresa participa en el disseny acadèmic
3. Formació continuada durant tota la vida laboral
4. Acreditació dels anys d'experiència laboral
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut