Barcelona

El govern remetrà el text del nou Estatut a totes les llars catalanes

Pasqual Maragall es dirigirà a tots els ciutadans de Catalunya per convidar-los a conèixer el nou Estatut. Així ho ha explicat el president català durant la sessió de control al Parlament. Segons Maragall, ningú pot arribar al referèndum sense conèixer i entendre el nou text. Per aquest motiu, el govern remetrà a totes les llars catalanes una còpia de l'Estatut que sorgeixi de les Corts espanyoles en el marc d'una campanya institucional que també implicarà ajuntaments i entitats socials. L'objectiu, segons el cap de l'executiu català, és aconseguir que el "principal èxit sigui la participació".

Actualitzat

"Arribat el moment em dirigiré a tot el poble de Catalunya convidant-lo a conèixer el nou text que trametrem a totes les llars catalanes", ha dit Pasqual Maragall. Igualment, Maragall té previst instar tots els ajuntaments catalans i totes les entitats socials que "ja s'han pronunciat" sobre l'Estatut a difondre el nou text autonòmic a través de les seves pàgines web. Maragall, que s'ha compromès a implicar-se "a fons" en les campanyes institucionals de difusió i participació del referèndum, ha advertit que "res justificaria no fer tot el possible perquè el poble de Catalunya decideixi quan sigui cridat a les urnes".

Maragall ha assegurat que si ha decidit assumir personalment les competències per a la contractació de les campanyes d'informació i convocatòria del referèndum és "per anar ràpid, fer-ho bé i no tenir problemes", perquè, segons Maragall, ERC "pot tenir problemes de consciència". Recordem que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat el decret pel qual Maragall assumeix les competències per a la contractació de la creativitat i la inserció a mitjans de comunicació de les dues campanyes que s'estan preparant en virtut de "l'especial rellevància" d'aquestes i que "fa necessari que la responsabilitat darrera de la contractació correspongui a la Presidència de la Generalitat".

Pel que fa a la frontera que marcarà l'èxit o el fracàs de la pròxima consulta popular sobre el nou text de l'Estatut, el president de la Generalitat ha xifrat en un 50% el mínim de participació i en un 70% el nombre de vots favorables la frontera a partir de la qual el referèndum podrà ser considerat un èxit.

Perquè el referèndum es pugui fer el pròxim mes de juny, el president català ha expressat el seu desig que el debat al Senat -pel qual s'han designat els 50 diputats catalans que hi han d'anar- es faci amb serenitat i sense entrebancs.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut