Barcelona

El govern recorrerà contra l'actitud de l'executiu espanyol de les últimes hores davant el 9-N al Constitucional

Homs anuncia que és una vergonya el menyspreu expressat per Rajoy dissabte contra la consulta alternativa i qualifica la seva posició d'hostil i antidemocràtica, i, la del ministre de Justícia, de lamentable

RedaccióActualitzat

El govern recorrerà contra l'actitud de l'executiu espanyol de les últimes hores davant el 9-N al Tribunal Constitucional. El portaveu Francesc Homs ha denunciat a "El Matí de Catalunya Ràdio" que és una "vergonya" el menyspreu expressat per Mariano Rajoy dissabte contra la consulta alternativa, quan va dir que el 9-N "ni és referèndum, ni és consulta ni és res que se li assembli" i ha qualificat la seva posició d'hostil i antidemocràtica. En declaracions a "Els matins" de TV3, Homs ha denunciat que Rajoy fa servir les institucions amb finalitats partidistes.

El portaveu del govern considera, a més, incomprensible que l'executiu espanyol presentés recurs contra el 9-N si considera que no té cap mena de valor. Per això, i després d'assegurar que actuaran "en defensa de Catalunya", Homs ha avançat: "Avui mateix ampliarem l'escrit que vam presentar davant el TC. És una vergonya el que va dir Rajoy dissabte. No ho podem passar per alt."

El portaveu del govern també ha tingut unes paraules per al ministre de Justícia: "Cada cop som més indiferents a les amenaces. La sortida del ministre de Justícia va ser profundament lamentable",  desqualifiquant la consulta alternativa i fent acusacions de prevaricació. Rafael Catalá va titllar la jornada de "propaganda política" que no té "cap mena de validesa democràtica".  Per tot plegat, el govern ha anunciat que anirà al Constitucional.

El conseller també ha acusat el PP d'actuar en nom de la fiscalia avançat als mitjans de comunicació la investigació que engegaria dissabte. Una pràctica, segons ha assegurat, que no es pot permetre,

Sobre el 9-N en si, Francesc Homs ha admès: "No era la votació definitiva, però sí un pas important".

Hores abans que el president anunciï el full de ruta que cal seguir, el conseller Homs ja ha advertit que tot passa pel diàleg. 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut