Imatge d'arxiu d'una protesta de #novullpagar al peatge de Mollet. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una protesta de #novullpagar al peatge de Mollet. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern recapta més de 350.000 euros amb les multes de la campanya #novullpagar

El govern ha posat 6.000 multes en ferm, però ha arxivat gairebé set de cada deu expedients sancionadors oberts

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha recaptat més de 350.000 euros amb les multes imposades als conductors que El 2012 van participar en la campanya #novullpagar contra els peatges a les carreteres catalanes. És la dada que ha donat en una resposta parlamentària el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Segons el govern, s'han arxivat un 67,9% dels expedients sancionadors oberts arran de les 100.000 denúncies que les concessionàries de les autopistes van presentar a l'executiu. Interior ha explicat que aquestes denúncies s'han traduït en 6.000 multes en ferm, i que s'han retirat totes les multes als que van al·legar que el propietari del cotxe no era qui conduïa.

De les sancions posades, més de 2.500 s'han pagat de forma voluntària, una xifra inferior a les més de 3.200 recaptades per la via executiva. D'acord amb les dades disponibles el 17 de setembre, queden pendents de pagar més de 2.200 expedients, que pugen a més de 223.000 euros.

El president de la plataforma No Vull Pagar, Emili Roig, ha destacat en declaracions a Catalunya Ràdio que tenen 13 sentències favorables, en què els jutges han qualificat les multes d'il·legals.

L'import més elevat per a un sol infractor puja a 5.200 euros, que corresponen a 52 expedients.

 

Anar al contingut