Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació.
Felip Puig no descarta que l'any que ve s'obrin noves oficines de promoció turística a l'exterior. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret que liberatitza els horaris comercials

El govern presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret llei de comerç de l'executiu popular. Ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en un esmorzar del Fòrum Europa.

RedaccióActualitzat
El govern de la Generalitat presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra el reial decret llei del 2012 que liberalitza els horaris comercials per invasió de competències, segons ha avançat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Durant la seva intervenció en el "Fòrum Europa. Tribuna Catalunya", Puig ha explicat que el govern de Mariano Rajoy té una "clara voluntat d'uniformització" a la qual la Generalitat intentarà "resistir".

El recurs es presentarà probablement la setmana que ve i és un capítol més de les discrepàncies que sobre comerç i horaris comercials mantenen el govern espanyol i la Generalitat.

Convergència i Unió i Esquerra Republicana van registrar fa uns dies al Parlament la proposició de llei per blindar els horaris comercials davant de la normativa espanyola. El model català prevaldrà per sobre el decret espanyol en el cas que s'aprovi aquesta llei a la cambra catalana. L'objectiu és mantenir que les botigues només puguin obrir 72 hores a la setmana o 8 dies festius a l'any. Ara la normativa està suspesa perquè el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana.
Anar al contingut