Barcelona

El govern presenta al Parlament el projecte de Llei de Qualitat Agroalimentària

El govern català ha fet un pas més per augmentar el control sobre els productes alimentaris. Si la setmana passada s'aprovava la Llei de Seguretat Alimentària, avui ha començat el tràmit parlamentari una llei complementària d'aquesta, la de la qualitat dels aliments. Es tracta de garantir que els productes arribin als consumidors en les millors condicions i alhora regular els distintius de qualitat que dóna la Generalitat.

Actualitzat
El singular torró d'Agramunt, de forma rodona amb avellanes, o rectangular amb ametlles, acaba d'aconsegugir l'últim tràmit per tenir, definitivament, la Indicació Geogràfica Protegida, que és un reconeixement de l'origen i la qualitat d'aquest producte que atorga la Unió Europea. El torró s'afegeix a una llista de productes de Catalunya - amb tots els tràmits complerts- on ja hi havia, entre d'altres, l'arròs del delta de l'Ebre, o la llonganissa de Vic. Però hi ha altres productes del camp o elaborats que no poden tenir l'aval comunitari, i aspiren a un altre tipus de reconeixement de qualitat que només podrà donar la Generalitat. L'ordenament pel qual es regiran i el règim sancionador són els que preveu el projecte de Llei de Qualitat Alimentària. Avui, el mateix conseller d'Agricultura ha lliurat al president del Parlament el projecte de Llei de Qualitat Agroalimentària perquè comenci el tràmit parlamentari.
Anar al contingut