Barcelona

El govern potenciarà la formació dels aturats en ocupacions emergents

La Generalitat potenciarà la formació de persones en atur en ocupacions emergents, com ara l'atenció a la dependència i les noves tecnologies. La consellera de Treball, Mar Serna, espera que la nova oferta formativa doni sortides laborals més qualificades als aturats procedents de la construcció i del tèxtil.

Actualitzat

La consellera ha presentat el pla "Formació= feina=futur " que vol adaptar l'oferta formativa de les persones aturades a les professions emergents. Segons la consellera de Treball, entre els beneficiats pel programa hi haurà els treballadors de la construcció que s'hagin quedat sense feina per la crisi del sector, així com les persones del sector tèxtil.

El pla que fomenta la formació permetrà als treballadors trobar una feina, segons Serna, "moltes vegades, més qualificada" de la que tenien.

El nou pla formatiu té un pressupost de 53 milions d'euros pels propers dos anys i s'adreçarà prioritàriament als majors de 45 anys i a les dones amb oficis en els quals estan subrepresentades, entre altres col·lectius.

Anar al contingut