Barcelona

El govern posa en marxa el Pla Renova't per canviar finestres i llums i fomentar l'estalvi d'energia

Des d'avui, i fins que s'esgoti la dotació de 6,8 milions d'euros previstos pel Pla Renova't, les famílies i els comerços podran demanar una ajuda per canviar els tancaments i la il·luminació, i d'aquesta manera aconseguir rebaixar el consum energètic. Gràcies a aquest pla, les famílies que vulguin canviar les finestres per estalviar energia poden beneficiar-se d'ajuts de fins a 4.000 euros i els comerços que apostin per un sistema d'il·luminació sostenible podran sol·licitar ajudes de fins a 100.000 euros.

Actualitzat
Aquest pla vol fomentar el consum d'energia sostenible i evitar que la calefacció i l'aire condicionat es perdin per culpa de l'aïllament incorrecte de les finestres de les cases. Un bon tancament pot evitar que s'escapi una quarta part de la calor i del fred d'un pis. A més, si es col·loquen tendals a l'estiu, l'estalvi energètic encara pot augmentar més.

Les subvencions previstes són de 130 euros per metre quadrat de nova finestra o porta eficient i de 40 per metre de tendal.

Els propietaris de comerços també es podran beneficiar d'aquestes ajudes. Si decideixen apostar per una il·luminació sostenible se'ls subvencionarà fins a un 30% de la nova instal·lació.

Els diners destinats al Pla Renova't provenen de l'Estat i del govern català, que amb aquesta iniciativa busquen incentivar l'estalvi energètic i reactivar els sectors lligats a la construcció, molt afectats per la crisi dels últims mesos.

La mesura ha estat molt ben rebuda per part dels tallers que venen aquest tipus de materials i esperen que amb aquest pla millorin les vendes.
Anar al contingut