Barcelona

El govern planteja regular l'ús del burca i de qualsevol altre element d'ocultació del rostre als espais públic per motius de seguretat

Espadaler ha defensat al Parlament la necessitat de regular l'ús del burca i de qualsevol altre element d'ocultació del rostre als espais públics per motius de seguretat ciutadana i ho ha allunyat del debat de la llibertat religiosa. El text també podria prohibir la utilització de passamuntanyes en manifestacions. És a dir, quan s'hagi d'identificar una persona, no es podrà anar amb la cara tapada.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha defensat la necessitat de regular l'ús del burca i de qualsevol altre element d'ocultació del rostre als espais públics, per motius de seguretat ciutadana. Així ho ha anunciat el conseller al Parlament abans de debatre's al ple una interpel·lació de CiU sobre l'·ocultació o dissimulació de la cara a l'espai públic i les mesures que cal adoptar en matèria de seguretat pública".

La federació allunya el debat del burca de la llibertat religiosa i l'emmarca en un problema de seguretat. I és que, segons ha dit: "Aquest camí no ens conduiria enlloc i estaríem al límit dels drets fonamentals". Es tracta de la primera vegada que aborden aquesta qüestió al Parlament des d'aquesta perspectiva, ha dit Espadaler, que ha recordat que és com ho han fet altres països veïns.

El text també podria prohibir la utilització cascos o de passamuntanyes en manifestacions. És a dir, quan hi hagi la necessitat d'identificar una persona, no es podrà anar amb la cara tapada.

El conseller ha defensat debatre la necessitat de regular l'ús del burca i de qualsevol altre element d'ocultació del rostre de manera "curosa, subtil i clara" i ha fet una crida a obtenir el màxim consens, al·legant que han d'atendre una demanda que considera que existeix a la societat i en el món local. Precisament, ha explicat que la iniciativa de l'Ajuntament de Lleida de prohibir el burca a l'espai públic han estat anul·lades pel Tribunal Suprem perquè un ens local no és competent de regular els drets fonamentals.

En canvi, ha assegurat que regular el burca a escala autonòmica seria legal, ja que l'article 164 de l'Estatut dóna competències a la Generalitat sobre seguretat pública.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut