Barcelona

El govern, "perplex" per la vaga de bombers en plena campanya d'incendis

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, ha assegurat que la ciutadania pot estar tranquil·la perquè el cos de Bombers atendrà totes les emergències d'aquest estiu

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns comença la campanya forestal d'estiu amb el dia 20 marcat al calendari. Aquesta jornada, els sindicats de Bombers han convocat una vaga indefinida. La Generalitat es mostra perplexa per la decisió, però demana calma als ciutadans i garanteix que atendran totes les emergències.

A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, ha enviat un missatge de tranquil·litat. Encara no hi ha els serveis mínims dictats, però Parés assegura que el cos de Bombers atendrà totes les emergències d'aquest estiu encara que finalment els Bombers facin la vaga indefinida que han convocat els sindicats.

"Ni els bombers, ni els comandaments, ni la direcció del cos de bombers deixarem de cobrir cap servei"

Parés també ha volgut manifestar la seva perplexitat per la convocatòria de vaga just en el moment en què "més necessitat hi ha de comptar amb tot el personal".

Els Bombers han convocat la vaga com a protesta per un increment de la jornada laboral imposada per decret.

Parés ha explicat que la legislació impedeix ara mateix fer contractacions i substituir els treballadors que es jubilen, la qual cosa ha fet que avui hi hagi 103 bombers menys que el 2009. Aquesta situació s'ha mirat de compensar obligant els bombers a treballar tres jornades més de deu hores

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut