Barcelona

El govern oferirà als refugiats un ajut econòmic equivalent a la renda mínima d'inserció

La Generalitat busca 500 voluntaris per acompanyar, durant un any, els refugiats en el seu procés d'integració

RedaccióActualitzat

El govern oferirà als refugiats un ajut econòmic equivalent a la renda mínima d'inserció durant un any. A més, busca 500 voluntaris per acompanyar els demandants d'asil en el seu procés d'integració.

Els refugiats que arriben a l'Estat tenen un any, màxim 18 mesos, per aconseguir inserir-se a la societat, d'acord amb el programa estatal de refugi. Però l'experiència amb d'altres refugiats ha demostrat que aquest període de temps no sempre és suficient.

Perquè assoleixin l'autonomia social plena, la Generalitat vol comptar ara amb els ciutadans i a partir d'aquest dimarts demana que, qui vulgui, s'ofereixi per acompanyar un refugiat o una família, en aquest procés. Es tracta de passar 3-4 hores setmanals amb ells perquè puguin aprendre la llengua, trobar feina i construir vincles.

De moment, es farà una prova pilot amb 100 refugiats, i per això calen els 500 voluntaris, que es comprometin a acompanyar-los durant un any. Qui hi vulgui participar, s'ha d'inscriure al portal de tràmits de la Generalitat, firmar un compromís i omplir uns formularis.

Es demana també que qui s'hi apunti, ho faci en grups de 3 o 4 ciutadans perquè la persona demandant d'asil tingui un grup de referència amb qui relacionar-se. I és que, segons fonts del govern, un refugiat no és un usuari dels serveis socials normal, sinó que necessita crear vincles amb persones i l'entorn. El mentor, a més, haurà d'ajudar els refugiats a fer les gestions bàsiques i a planificar activitats.

Els refugiats, per la seva banda, es comprometen a passar una avaluació cada tres mesos, de la qual s'ocuparan els ajuntaments del lloc on viuen.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut