Barcelona

El govern ofereix a la CUP augmentar el nombre de docents i un impost a vehicles contaminants

La proposta de l'executiu de JxSí, que ara han de debatre les assemblees territorials cupaires, també inclou destinar 45 milions d'euros a la Renda Garantida de Ciutadania, però cap augment de l'IRPF

Actualitzat

El govern de Junts pel Sí ha traslladat a la CUP una nova proposta per desbloquejar les negociacions sobre els pressupostos. El document inclou un nou impost a vehicles contaminants, que permetria recaptar 77 milions d'euros, però, en canvi, evita pujades en IRPF, Patrimoni o Successions i Donacions, tal com reclamen els anticapitalistes.

A més, el govern proposa a la CUP destinar 45 milions d'euros a la Renda Garantida de Ciutadania, que s'inclourien en un fons de cohesió social i garantia de rendes que s'aplicaria una vegada s'aprovi la mesura. Un altre fons, dotat amb 140 milions, es destinaria a la contractació de nous docents i a reduir una hora lectiva a mestres i professors. L'executiu també està disposat a crear un fons especial per a la lluita contra la corrupció i l'evasió fiscal i un altre fons per a la cobertura de necessitats residencials.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha assegurat que la proposta adreçada a la CUP és "ambiciosa" i millora el plantejament inicial de la negociació.

Després de la reunió dels equips negociadors, que ha durat prop d'una hora, la CUP debatrà al llarg d'aquesta setmana la proposta en les seves assemblees territorials. El 28 de gener, el consell polític de la formació prendrà una decisió sobre si vota o no els comptes al Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut