Pelegrí parla amb un paradista del nou mercat de venda directa de Tàrrega. (Foto: ACN)
Pelegrí ha fet aquestes declaracions des de Tàrrega, on ha visitat el nou mercat de venda directa. (Foto: ACN)
Tàrrega

El govern nomena una supervisora per reconduir la fallida de la cooperativa de l'Aldea

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha nomenat una supervisora per reconduir la fallida de la cooperativa de l'Aldea i ha fixat una reunió amb els afectats per dilluns. Això passava hores després que el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha dit que no es desentendrà del que viuen milers de veïns de l'Aldea, que aquest divendres van veure els estalvis bloquejats després que la cooperativa agrícola en què els havien invertit va anunciar un concurs de creditors. Des de Tàrrega, Pelegrí ha demanat als afectats confiança i tranquil·litat i ha dit que el govern farà "el possible perquè puguin tornar a la normalitat".

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha nomenat Divina Alsinet, comissionada per buscar solucions a la secció de crèdit de la cooperativa. Alsinet és directora de l'Institut Català de Crèdit Agrícola i farà d'enllaç entre els afectats i la Generalitat. El departament d'Economia ha fixat per dilluns una reunió entre Alsinet, els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea i el director general de política financera, Jordi Oliva.

Mas-Colell ha fet aquest anunci poc després que el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha explicat que aquest mateix dissabte celebra diverses reunions al territori per recopilar informació sobre la situació de la secció de crèdit de la cooperativa i que, quan disposi de tota la informació, el govern "actuarà en la mesura que li sigui possible".

Els veïns ja han començat a organitzar-se per constituir-se en plataforma d'afectats i buscar assessorament legal per intentar recuperar els diners si finalment el jutge accepta el concurs de creditors.

Pelegrí també ha avisat que aquest és un cas puntual que no s'ha de fer extensiu a altres cooperatives.


Anar al contingut