Mariano Rajoy i Carles Puigdemont
Mariano Rajoy i Carles Puigdemont
Barcelona

El govern no descarta ara respondre al requeriment de Moncloa de dijous

En un principi el govern no preveia contestar i manté la seva oferta de diàleg a l'executiu espanyol

RedaccióActualitzat

El govern no descarta ara respondre al requeriment de Moncloa de dijous tot i que, en un primer moment, l'executiu no preveia respondre-hi. La Generalitat manté la seva oferta de diàleg al govern Rajoy, que fixa un termini de dos mesos.

L'executiu de Rajoy ha donat a Puigdemont un nou termini que s'acaba dijous a les deu del matí per "tornar a la legalitat" i no aplicar l'article 155 de la Constitució.

Aquest dilluns al matí, el president català no ha contestat ni "sí" ni "no" al primer requeriment del govern espanyol de si ha declarat la independència. En la carta enviada per Puigdemont, només referma la seva aposta pel "diàleg, la negociació i l'acord" i, en aquest sentit, ha fet la oferta de 2 mesos de diàleg per obrir una negociació.

D'aquesta manera, el president català concreta una data que va deixar oberta la setmana passada en la seva compareixença al Parlament, quan va demanar suspendre la declaració d'independència per negociar. Aquest termini de dos mesos dobla el que havia demanat la CUP, que veia normal donar un mes de coll al president per aplicar la declaració d'independència.

Després de rebre la carta de resposta del president Carles Puigdemont al requeriment de Moncloa, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que el president espanyol ja ha respost. Sáenz de Santamaría ha assegurat que lamenta que Puigdemont "hagi decidit no respondre" al primer requeriment i no hagi aclarit si va proclamar la independència.

El vicepresident català ja ha respost a Moncloa. Els diu que la pregunta que els ha fet Puigdemont també és binària i molt senzilla: "Vostè vol que se celebri una reunió entre els governs de Catalunya i Espanya?".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependènciaArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut