El conseller de la Presidència, Francesc Homs.
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, a Calella. (Foto: ACN)
Calella

El govern no descarta que la Corona faci de mitjancera per propiciar el diàleg entre Catalunya i l'estat espanyol

El govern no es tanca a la possibilitat que la Corona pugi fer de mitjancera per propiciar el diàleg entre Catalunya i l'estat espanyol. Aixi ho ha dit el portaveu Francesc Homs després que el primer secretari del PSC proposés que el rei fes aquest paper.

RedaccióActualitzat
L'executiu català no descarta que la Corona pugui fer de mitjancera per propiciar el diàleg entre Catalunya i l'estat espanyol. N'ha parlat el portaveu, Francesc Homs, després que el primer secretari del PSC proposés que el rei fes aquest paper.  

D'altra banda, el també conseller de la Presidència ha demanat a la presidenta del PP de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que "deixi en pau" Catalunya. Homs ha fet extensiva la petició a altres polítics espanyols, a qui ha reclamat que no utilitzin Catalunya "per qüestions internes de la política espanyola". Homs ha criticat que les declaracions d'Aguirre varien "en funció d'on bufa el vent" ja que, tot i manifestar que s'ha de "catalanitzar" l'estat espanyol, ha recordat que fa un temps va desitjar que una determinada companyia anés a qualsevol lloc abans que a Catalunya.

Per contra, ha dit que el govern sempre ha buscat el diàleg i "mai hi ha hagut coresponsabilitat". Per aquest motiu, ha demanat "que no juguin amb els sentiments del poble de Catalunya" i simplement "es prenguin seriosament" la reclamació dels catalans de poder decidir el seu futur. A més, els ha fet una crida a deixar celebrar la consulta.
Anar al contingut