Barcelona

El govern no comparteix que el dispositiu policial fos el "causant" dels incidents del setge al Parlament

Espadaler diu que el preocupa que de la sentència es pugui desprendre que la policia va ser la causant del setge i assegura que estudiaran la resolució per valorar si hi presenten recurs

RedaccióActualitzat

El govern discrepa de la sentència del setge al Parlament. El conseller d'interior, Ramon Espadaler, creu que és "preocupant" traslladar al dispositiu policial la responsabilitat dels incidents ocorreguts durant l'anomenat setge al Parlament i que de la sentència es pugui desprendre que la policia va ser-ne el causant. "Jo no podria compartir, sí acatar la sentència, que el dispositiu és el causant dels incidents que hi va haver en el context del setge al Parlament", ha manifestat el conseller a "El matí de Catalunya Ràdio".

Després d'assegurar que "estic més a prop del vot particular del jutge Grande-Marlaska", el titular d'Interior ha dit: "Estudiarem la sentència i valorarem amb precisió jurídica la possibilitat de presentar-hi un recurs."

Les reaccions dels partits tampoc s'han fet esperar i n'hi ha a favor i en contra. El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, va qualificar a Catalunya Informació d'insòlita la resolució de l'Audiència Nacional. "A partir d'aquesta sentència, on és el límit? Què es pot fer? Dubtem que, en la mateixa situació i les mateixes circumstàncies, si en comptes del Parlament de Catalunya hagués estat el Congrés dels Diputats la sentència hauria estat exactament la mateixa.

Per contra, un dels diputats que va prestar testimoni al judici pel setge al Parlament, Salvador Milà, d'Iniciativa, està d'acord amb la decisió judicial. "Consideràvem que era exagerat i nosaltres sempre vam dir que no crèiem que el Parlament de Catalunya s'hagués hagut de personar i fer aquest tipus d'acusació. En aquest sentit, trobo que des del punt vista polític i jurídic el pronunciament de la sentència és correcte.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut