Política

El govern nega haver pagat cap entrevista a Puigdemont en diaris europeus

Ciutadans va preguntar al Parlament quant havia pagat l'executiu als cinc diaris europeus que van entrevistar el mes passat el president de la Generalitat

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha negat haver pagat "ni un euro" per l'entrevista a Carles Puigdemont concedida a cinc diaris internacionals el mes passat. Aquesta ha estat la resposta del govern a Ciutadans, que va preguntar al Parlament quin va ser el cost econòmic a cadascun dels diaris europeus que van recollir la conversa amb al President de la Generalitat.

El govern explica en un comunicat que "la llista de peticions de mitjans internacionals per entrevistar el president Carles Puigdemont és llarga" i assegura que l'executiu "no ha pagat ni un euro per aquesta entrevista". La Generalitat diu que "mai ha considerat aquesta possibilitat" perquè "valora la feina periodística com una activitat professional lliure i no condicionada que ha de basar-se en l'interès informatiu de l'actualitat, que en el cas de Catalunya és molt alt".

El comunicat afegeix que "els mitjans de comunicació seriosos i responsables com són els cinc als quals fa referència la pregunta [de Ciutadans] no acceptarien mai cobrar per fer entrevistes, i això és una cosa que qualsevol organització política democràtica i responsable ja hauria de saber".

L'entrevista es va concedir al francès "Le Monde", el britànic "Financial Times", l'italià "Corriere della Sera", l'alemany "Süddeustche Zeitung" i el portuguès "Diário de Notícias". Puigdemont va afirmar que veia possible que Catalunya pogués aconseguir la independència amb una separació unilateral.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut