La presidenta del grup municipal de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, en roda de premsa el 27 d'octubre del 2016 (horit…
La presidenta del grup municipal de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, en roda de premsa el 27 d'octubre del 2016 (horitzontal)

El govern municipal no podrà aprovar les ordenances després del rebuig d'ERC i C's si no fa una proposta d'última hora

ACN Barcelona.-El govern municipal no podrà aprovar les ordenances fiscals si no fa una proposta d'última hora després que ERC i C's, que s'havien reservat el vot, ja hagin anunciat que votaran en contra de la seva aprovació inicial. La CUP ho decidirà aquesta nit, però els seus vots ja no seran suficients, ja que CiU i PPC ja van anunciar des d'un inici la seva posició contrària. La presidenta del grup de C's, Carina Mejías, ha denunciat que l'executiu d'Ada Colau li ha fet ofertes d'última hora per rebaixar l'IBI que són contradictòries amb la negociació amb la CUP. Mejías ha lamentat que el govern primer els volgués excloure del diàleg i ara hagi intentat "desesperadament" buscar l'acord amb C's. "Nosaltres no participarem d'aquesta situació absolutament kafkiana i votarem no", ha dit.

En roda de premsa, Mejías ha explicat que el govern s'ha posat en contacte amb el seu grup a última hora per intentar negociar les ordenances, tot i que inicialment havia apostat per un front d'esquerres. "Després de descartar-nos, com que veuen que avui estan sols, avui cridem a Ciutadans", ha ironitzat.La líder de C's ha assegurat que el govern s'ha mostrat disposat a rebaixar l'IBI, directament o a través de bonificacions, mentre amb la CUP dialoga per fer exactament el contrari. "És una situació kafkiana", ha conclòs Mejías, que ha demanat als grups de l'oposició canviar d'estratègia i impulsar grans pactes de ciutat. Ara bé, ha descartat una moció de censura. Abans de la roda de premsa de Mejías, ERC ja ha anunciat que també votaria en contra de l'aprovació inicial de les ordenances fiscals, argumentant que el govern municipal no ha complert amb l'acord que va subscriure amb els republicans ara fa un any per aprovar els impostos i taxes de l'any passat.

Anar al contingut