Barcelona

El govern multa Acciona per les irregularitats denunciades per Antifrau en la gestió d'ATLL

Rull considera que, malgrat ser considerades "greus", aquestes irregularitats no són motiu per posar fi al contracte de concessió d'ATLL

Actualitzat

La Generalitat ha sancionat amb quatre milions d'euros la concessionària Aigües Ter-Llobregat (ATLL), liderada per Acciona, per infraccions "greus" en la gestió. ATLL va subcontractar a dues filials d'Acciona la prestació de diversos serveis sense la necessària autorització del govern català.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat l'existència de les infraccions denunciades per l'Oficina Antifrau en la facturació entre ATLL i el grup Acciona. Rull ha explicat que la Generalitat ha obert un "expedient de penalitzacions" amb relació a aquestes infraccions que comportarà una sanció de 4.035.000 euros per a la companyia concessionària.

El govern català considera que, malgrat ser considerades "greus", aquestes irregularitats no són motiu suficient per posar fi al contracte de concessió d'ATLL, tal com plantejava Antifrau. La Generalitat creu que els fets provats no han afectat de forma negativa ni la qualitat del servei ni la tarifa de l'aigua.

Acciona presentarà al·legacions

ATLL ha anunciat un recurs a la multa imposada per la Generalitat, que qualifica de "desproporcionada i no fonamentada". En un comunicat, l'empresa assegura que totes les seves actuacions a ATLL s'han regit per l'"absoluta regularitat" i que els fets als quals es refereix la Generalitat són constitutius d'una "mera infracció procedimental" que no han suposat "cap impacte en la prestació del servei" ni han provocat cap lesió econòmica ni cap efecte sobre les tarifes d'ATLL".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut