Foto d'arxiu dels Mossos en un control de transport il·legal de viatgers
Foto d'arxiu dels Mossos en un control de transport il·legal de viatgers
Barcelona

El govern modificarà la llei del taxi per poder sancionar amb 3 mesos d'immobilització els cotxes d'Uber

La Direcció General de Transports ha obert ja 150 expedients d'infracció a Uber des que va començar a operar a Barcelona, el mes d'abril.

RedaccióActualitzat

La Generalitat modificarà la llei catalana del taxi per poder sancionar amb una immobilització de 3 mesos els vehicles particulars que practiquin competència deslleial al taxi. Aquesta mesura sembla adreçada als cotxes de l'aplicació de transport entre particulars Uber.

Fins ara, els Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana només podien obrir un expedient al particular que exerceix com a taxista sense disposar de llicència, però no podien immobilitzar el vehicle. Ara, la immobilització del vehicle per 3 mesos se sumarà a la multa de 4.001 euros ja existent.

El canvi legislatiu que permetrà immobilitzar els vehicles s'inclourà a la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2015 en la qual està treballant el govern català, segons ha explicat el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

150 expedients a Uber

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha obert ja 150 expedients d'infracció a Uber des que va començar a operar a Barcelona a l'abril. Els expedients generen una doble sanció de 4.001 euros, una per al conductor del vehicle i una altra per a Uber per oferir serveis de transport sense comptar amb llicència. Però la companyia ja va anunciar que presentaria al·legacions i recursos a totes les multes, cosa que de moment ha complert.

En paral·lel, la Generalitat manté l'ordre administrativa de cessament d'activitat immediata per a Uber, ja que entén que no compleix la normativa de desenvolupament de l'activitat econòmica sectorial.

Anar al contingut