Mèxic

El govern mexicà difon les imatges de la fuga del narco Joaquín "el Chapo" Guzmán

El govern mexicà difon les imatges de la fuga captades per la càmera instal·lada a la seva cel·la de màxima seguretat

RedaccióActualitzat

El govern mexicà ha difós el vídeo de les càmeres de seguretat de la presó d'alta seguretat en què estava empresonat el narcotraficant Joaquín Guzmán,"el Chapo", on se'l veu instants abans d'evadir-se. Les imatges mostren el Chapo caminant d'un cantó a l'altre de la seva cel·la, de 10 metres quadrats, i acostant-se un parell de cops a la zona de la dutxa. A les 20.50 h, les imatges mostren com Guzmán es calça tranquil·lament i desapareix pel forat de sota la dutxa, curiosament situada al costat de la reixa d'accés a la cel·la.

Els responsables diuen que hi havia dos punts "cecs" per a la càmera per motius de privacitat, el lavabo i la dutxa, que el comportament del Chapo havia estat el normal fins aleshores, i que com marquen els protocols de seguretat, l'alerta es va activar quan el personal es va adonar de l'absència del reclús. No precisen, però, quant de temps va passar entre la desaparició del Chapo  i l'emissió de l'alerta.

D'altra banda, Mèxic i els Estats Units han anunciat un acord per enfortir la coordinació i la col·laboració entre els dos països per tornar a capturar el Chapo, cap del càrtel de Sinaloa.

Guzmán ja es va fugar d'un altra presó l'any 2001 i va ser capturat 13 anys després. Ara feia un any i mig que estava empresonat. Les imatges posen en evidència les complicitats que ha teixit Guzmán per a aquesta segona fuga que ha posat en qüestió tota la seguretat i l'autoestima de Mèxic en la dura lluita contra el narcotràfic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut