Barcelona

El govern ja ha fet cessar el director general dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos

Rafael Olmos ja no és el director general dels Mossos d'Esquadra. El govern l'ha fet cessar, com ja s'esperava, per l'actuació del cos policial en les manifestacions dels estudiants contraris al Pla Bolonya del 18 de març a Barcelona. D'aquesta manera, l'executiu, i especialment el conseller d'Interior, Joan Saura, que aquesta tarda ha comparegut al Parlament per donar explicacions, intenten posar fi a la controvèrsia sorgida al voltant de la policia catalana.

Actualitzat
El govern ha fet cessar el fins ara director general dels Mossos i no en nomenarà cap substitut. Serà el superior d'Olmos, el secretari de Seguretat, Joan Delort, qui n'assumirà les funcions, segons ha confirmat el conseller Joan Saura en la seva compareixença al Parlament. Delort és l'home de confiança del president José Montilla a la policia i ara tindrà funcions directament operatives. El govern confia a resoldre la vacant d'aquí a unes setmanes, i es veurà aleshores si la petició d'ICV a Saura de col·locar algú amb perfil polític se satisfà o no.

Olmos ha estat destituït per l'actuació de la policia catalana contra els anti-Bolonya, una actuació que ha estat criticada per la seva contundència. I és que va acabar amb vianants i periodistes ferits. També van quedar ferits diversos agents.

De tot plegat, n'ha donat explicacions el conseller Joan Saura al Parlament, amb l'informe sobre els fets, la depuració de responsabilitats i les peticions de més cessaments -el del mateix titular d'Interior, per part de l'oposició- Precisament el portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha pronosticat aquest matí una lluita entre el PSC i ICV per controlar el cos policial.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut