Bagdad

El govern iraquià decreta l'aquarterament de les tropes en previsió del veredicte del primer judici contra Saddam Hussein

El ministeri iraquià de Defensa insta tots els militars, tinguin permís o no, a estar-se a les casernes en previsió del veredicte del procés judicial a Saddam Hussein, que s'ha de fer públic diumenge. El govern de Bagdad diu que s'ha d'estar alerta davant les repercussions que pugui tenir l'anunci del veredicte per part de l'alt tribunal que l'ha jutjat. El dictador iraquià podria ser condemnat a pena de mort pels fets de Dujail, la població on l'any 1982 van ser assassinats 148 ciutadans xiïtes. Actualment estan jutjant Saddam en un segon procés, relacionat amb l'extermini massiu de kurds durant la seva dictadura.

Actualitzat
Tot plegat mentre a l'Iraq continua la violència. En les últimes 24 hores la policia ha trobat els cadàvers de 56 persones amb indicis d'haver estat torturades. A més, avui l'exèrcit nord-americà ha anunciat la mort de set soldats més a l'Iraq. Precisament aquesta onada de violència ha portat avui cap a Bagdad el cap dels serveis d'intel·ligència dels EUA. John Negroponte ha fet una visita sorpresa a la capital iraquiana, on s'ha reunit amb el primer ministre del país, Nuri al-Maliki.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut