Bagdad / Washington

El govern iraquià convoca una conferència internacional de pacificació a Bagdad amb la participació dels EUA, l'Iran i Síria

El govern de l'Iraq ha cursat una invitació als cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU i a tots els països veïns, inclosos l'Iran i Síria, per participar a Bagdad en una conferència internacional per a la pacificació del país. Aquesta conferència se celebrarà a mitjans del mes de març. Els Estats Units ja han anunciat que participaran en la conferència i no han exclòs la possibilitat d'aprofitar l'avinentesa per mantenir contactes bilaterals amb els representats de Teheran i Damasc.

Actualitzat

Segons el conseller del primer ministre iraquià, Sami al-Askari, "l'objectiu és obtenir suport pel procés polític i pels esforços de reconciliació, i pel pla de seguretat. Volem que els països veïns aturin tota intervenció i facin pressió sobre els grups armats amb els quals tenen vinculacions per aconseguir aturar la violència".

La invitació per a la celebració de la conferència internacional de pacificació ha estat tramesa als Estats Units, França, el Regne Unit, Rússia, la Xina, Síria, l'Iran, Turquia, Jordània, l'Aràbia Saudita, Kuwait, Egipte, la Lliga Àrab, l'Organització de la Conferència Islàmica i eventualment la Unió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut