Manifestació a l'Iran
Manifestació a l'Iran
Teheran

El govern iranià dona per acabada l'onada de protestes populars

Els diputats han debatut la possibilitat d'incrementar les ajudes socials i augmentar el control de les xarxes a internet

RedaccióActualitzat

El govern de l'Iran dona per acabada l'onada de protestes populars de les últimes dues setmanes. Segons una nota oficial, els Guardians de la Revolució han derrotat la insurrecció, que, segons el govern, ha estat orquestrada per una conjunció de forces liderades per la CIA nord-americana, Israel i l'Aràbia Saudita.

El Parlament iranià s'ha reunit aquesta nit a porta tancada per analitzar l'origen de les protestes, en principi, degudes a la pujada del cost de la vida.

Els diputats han debatut la possibilitat d'incrementar les ajudes socials i augmentar el control de les xarxes a internet.

Aquest diumenge, milers de seguidors governamentals han organitzat concentracions com a reacció contra les protestes antigovernamentals que s'han fet a l'Iran tot i les fortes nevades.

En aquestes manifestacions populars han mort 22 persones i més de 1.000 han resultat detingudes, segons els funcionaris iranians. Les protestes es van estendre a més de 80 ciutats i pobles rurals, ja que milers d'iranians joves i treballadors van expressar el seu malestar per la situació política, l'atur i el buit profund que existeix entre els més rics i els pobres.

Anar al contingut