El Govern insta els sindicats i la direcció de Nissan a mantenir "el bon clima de diàleg" per desconvocar la propera vaga

ACN Barcelona.-El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha aplaudit l'entesa a què han arribat els sindicats i la direcció de Nissan per desconvocar la vaga parcial que hi havia prevista aquest dijous. Els treballadors han acordat anul¿lar l'aturada de les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac després d'una reunió on han constatat "avanços en alguns punts". De moment, però, mantenen la convocatòria de vaga de 24 hores per al proper dia 8. Davant d'aquesta situació, Ginesta ha instat les dues parts a "reproduir el bon clima de diàleg, converses i concertacions" de les últimes hores, confiant que la propera jornada de vaga també s'acabi anul¿lant.

En declaracions als mitjans de comunicació després de valorar les dades d'atur registrat corresponents al mes d'octubre, Josep Ginesta ha celebrat l'entesa de les últimes hores en el conflicte laboral de Nissan, considerant que la desconvocatòria de la vaga parcial d'aquest dijous és "un primer punt positiu".A l'espera de conèixer l'avenç de les negociacions de cara a l'aturada convocada pel dijous dia 8, Ginesta ha situat l'acord a Nissan de les últimes hores com "un clar exemple de la capacitat que té el país" a l'hora d'establir un consens entre una gran companyia industrial i els agents socials. En aquest sentit, ha encoratjat les dues parts "a tirar endavant" per resoldre les discrepàncies.

Anar al contingut