Barcelona

El govern i la CUP ultimen un impost sobre les begudes ensucrades

Segons també ha pogut saber TV3, tenen damunt la taula reflotar l'impost sobre dipòsits bancaris i alguna fórmula per taxar l'especulació immobiliària

RedaccióActualitzat

El govern i la CUP continuen negociant els pressupostos i les converses estan força avançades. TV3 ha pogut saber que damunt la taula tenen diversos impostos entre els quals s'estudia taxar les begudes ensucrades, reflotar l'impost sobre dipòsits bancaris i alguna fórmula per taxar l'especulació immobiliària. De moment, no hi ha res tancat i aquesta és una setmana decisiva per als tres partits que negocien, Esquerra, la CUP i el PDECat.

Les begudes ensucrades, com el tabac

Si es gravés les begudes ensucrades se'ls donaria un tractament semblant al del tabac, tenint en compte que, si se n'abusa, poden causar diabetis i sobrepès. No se sap encara de quants diners estem parlant perquè, segons l'OMS, es podria gravar amb un 20% tots aquests productes.

Aquesta idea no és nova, perquè la va posar damunt la taula Esquerra Republicana quan negociava l'acord de legislatura amb Convergència el 2012, però al final va acabar caient en sac foradat.

En canvi, ja s'ha portat a terme en països com el Regne Unit, Irlanda o Hongria.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut