Andonis Samaràs en una imatge d'arxiu arribant a la seu del partit a Atenes (Foto: Reuters)
Grècia necessita convèncer la troica per rebre un nou paquet de 31.000 milions d'euros. (Foto d'arxiu: Reuters)
Atenes

El govern grec continua sense pactar les noves retallades que han d'obrir la porta a més ajudes

Grècia no pot pactar les retallades que li han d'obrir les portes a un nou paquet d'ajuda europea. El govern de coalició s'ha tornat a trobar, però la reunió ha acabat sense acord. Tot i això, l'executiu confia que se'n sortiran.

RedaccióActualitzat
Grècia no aconsegueix pactar les retallades que li han d'obrir les portes a un nou paquet d'ajuda d'Europa. El govern grec i els tres partits que el sustenten s'han tornat a reunir sense èxit per arribar a un acord.

Després de tres hores de reunió, l'executiu s'ha donat per vençut. El primer ministre grec, el conservador Andonis Samaras, s'ha trobat amb els membres del seu Govern amb responsabilitats econòmiques però no ha aconseguit tancar cap acord.

Tot i les dificultats, el ministre grec de Finances, Yanis Sturnaras, ha explicat que el pacte "estarà llest a temps". Tot i aquesta promesa, Sturnaras reconeix que la troica formada per la Comissió Europea, Fons Monetari Internacional i Banc Central Europeu no vol suavitzar l'exigència de reforma laboral. Una mesura que han reclamat dos socis de Nova Democràcia, el PASOKi Dimar.

Ara per ara, sembla que hi ha un pol en aquesta qüestió. Stournaras assegura que Atenes insistirà fins a l'últim moment en el tema de la flexibilització del mercat laboral, però ha advertit que la troica també està disposada a mantenir les seves postures.

Segons Sturnaras, la troica, que ha d'alliberar un nou tram d'ajuda a Grècia, també s'ha oposat queles privatitzacions previstes dins de les reformes exigides a Atenes hagin de rebre el vistiplau del Parlament, com reclamava el partit socialdemòcrata Pasok, un dels socis del Govern.

Per la seva banda, el partit centreesquerrà  Dimardemana que les mesures de flexibilització laboral siguin retirades o posposades o que, si més no, es deslliguin de les retallades.

Grècia havia de presentar aquest dilluns l'acord en una reunió de treball de l'Eurogrup a Brussel·les. Ara sembla que el govern hel·lè té temps fins a la teleconferència de titulars de Finances de l'Eurogrup, prevista per al dimecres, per tancar l'acord amb els seus socis.
Anar al contingut