Barcelona

El govern estudia que els més grans de 16 anys puguin participar en la consulta

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha considerat important "no calcar el cens electoral". És en aquest sentit que el conseller ha parlat de permetre participar-hi els majors de 16 anys com "un dels elements que ens permetrien poder fer una consulta que fos això, que fos consulta i que no fos allò que ells diuen que és competència de l'Estat".

RedaccióActualitzat
El procés cap al dret a decidir entra en una nova fase, l'endemà de l'aprovació de la Declaració de Sobirania al Parlament. El govern ha començat a explicar quin serà el full de ruta per poder celebrar la consulta. El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha admès que es treballa perquè a partir dels 16 anys s'hi pugui participar. Homs ha considerat important "no calcar el cens electoral". És en aquest sentit que el conseller ha parlat de permetre participar-hi als majors de 16 anys com un dels elements que ens permetria poder fer una consulta que fos això que fos consulta i que no fos allò que ells diuen que és competència de l'Estat".

Una altra idea que ha donat a entendre el conseller és que el referèndum no serà jurídicament vinculant, però sí que tindrà valor polític. "La consulta no seria jurídicament vinculant. El caràcter vinculant des d'un punt de vista polític és escoltar la veu del poble", ha assegurat Homs a RAC1.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut