Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat, aquest dijousm en una roda informativa
El secretari d'Estat de Seguretat creu que unes desenes de missatges ofensius contra les víctimes catalanes de l'accident poden ser delictius
Madrid

El govern espanyol xifra en "unes desenes" els tuits ofensius sobre l'accident aeri que podrien ser delictius

El secretari d'Estat de Seguretat diu que "entre les prioritats" del seu ministeri hi ha "combatre el discurs de l'odi"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol rebaixa a 50 la xifra dels espanyols que han perdut la vida a l'avió de Germanwings que es va estavellar aquest dimarts als Alps francesos. Així ho han confirmat en roda de premsa, després de la tercera reunió del gabinet de crisi creat pel govern, els secretaris d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i de Seguretat, Francisco Martínez. L'executiu ha reduït en una persona la xifra d'espanyols que anaven a l'avió sinistrat, ja que un dels identificats resideix des de fa més de vint anys a Espanya però no té la nacionalitat.

Durant aquesta roda informativa, el secretari d'Estat de Seguretat ha remarcat que hi ha una investigació en marxa sobre els missatges de Twitter ofensius contra els catalans morts en l'accident. "Aquests missatges mereixen una reprovació moral pel seu contingut cruel", ha apuntat Francisco Martínez, que ha afegit que, a més de condemnar aquests tuits, cal ara que la policia s'encarregui "d'identificar quins d'aquests missatges tenen elements delictius". El secretari d'Estat calcula que "unes desenes" de piulades podrien ser constitutives de delicte. Martínez ha destacat que "entre les prioritats" del seu ministeri hi ha "combatre el discurs de l'odi" i que "la fiscalia especialitzada en aquesta matèria decidirà si depura aquests continguts ofensius".

Anar al contingut