Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats (EFE)
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats (EFE)

El govern espanyol vol que el PP i Cs es disculpin per acusar Sánchez per la tesi

El govern espanyol qualifica d'"indesitjable" la campanya contra la tesi doctoral del president Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

El govern espanyol creu que el PP i Ciutadans han de demanar perdó per les acusacions de la tesi doctoral. La ministra portaveu, Isabel Celaá, qualifica d'"indesitjable" la campanya que han volgut fer contra la credibilitat del president Pedro Sánchez. 

Moncloa diu que es tracta d'una campanya orquestrada per la dreta per abatre el president que va guanyar la moció de censura. Celáa afirma que "el que toca ara "és que les dues formacions es disculpin.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Celáa ha explicat que Sánchez no té intenció de comparèixer al Congrés per donar més explicacions sobre aquest tema perquè considera que ja ha donat totes les explicacions que calien.

Crítiques per la pregunta

La portaveu del govern espanyol ha tornat a retreure, com ja va fer el PSOE, el paper de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que, al seu parer, ha amplificat el "soroll" sobre la tesi de Sánchez.

Pastor va permetre que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, alterés en l'últim minut la pregunta que havia registrat per interpel·lar Sánchez a la sessió de control al govern dels dimecres a la cambra baixa. Va ser llavors quan Rivera va treure la tesi:

"Sorprèn que la presidenta de la Cambra arribés a consentir que una pregunta que es referia políticament a Catalunya pugui tornar-se en una altra que és sobre la tesi del president, sense dir res ni comunicació prèvia"

A l'atac

Celaá ha convertit les preguntes sobre la tesi de Pedro Sànchez en un contratac al PP i Ciutadans. La portaveu ha recordat que el líder del PP, Pablo Casado, no ha permès l'accés als treballs que assegura que va fer per superar el màster en Dret Autonòmic, també sota sospita perquè el va obtenir del controvertit Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos.

Celáa s'ha referit també d'una manera indirecta a les variacions del currículum d'Albert Rivera just quan la Universitat Autònoma de Barcelona ha precisat que no és doctorand en el centre:

"Encara no sabem què farà Rivera amb el seu currículum"

PP i Ciutadans insisteixen

La publicació de la tesi i les paraules de la ministra portaveu no han calmat Ciutadans i PP. Volen la compareixença del president al Congrés dels Diputats.

Publicada i lliure de plagis, segons La Moncloa

La tesi ja es pot consultar a la xarxa. Abans de pujar-la a internet la Moncloa ha passat dos programes per detectar plagis. El veredicte, segons han explicat, però no han difós, és que la tesi del president només s'ha topat amb 13 coincidències. 

La Universitat Camilo José Cela, on el president va fer la tesi doctoral, assegura que tot es va fer segons els protocols estipulats. 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo CasadoAlbert Rivera
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut